Saha Betonu Hangi Alanlarda Kullanılır?

Saha Betonu Hangi Alanlarda Kullanılır?

Saha Betonu Hangi Alanlarda Kullanılır?

Saha Betonu Hangi Alanlarda Kullanılır?

Saha betonu nedir?

  İnsan eli değmeden, bilgisayar kontrolüyle istenilen malzemelerin bir araya getirilip istenilirse beton santrallerinden istenilirse mikser denilen araçlarla üreticiden tüketiciye kolaylıkla teslim edilen beton karışımına “Saha Betonu” denir.

 Saha betonu “Kuru Sistem” ve “Yaş Sistem” olmak üzere iki farklı şekilde bulunmaktadır. Kuru Sistem; kuru ham maddelerinin santralde yerleştirilip, su ve katkı maddelerinin teslim edilecek yerde karıştırılıp elde edilen betondur. Yaş Sistem ise ham maddesini, suyunu ve katkı maddesini beton santralinde karıştırılan beton tipidir. Saha betonlarında betonlanacak saha dolgusu en az 25 cm olmalıdır. Sağlıklı bir temel atmak istiyorsanız, %20’ den az nem oranı ve betonun sıkıştırılma oranı önemlidir. Kullanılan Betonla birlikte içerisinde kullanılan “Çelik Hasır” ve “Çelik Tel” de bir hayli önemlidir. Çelik Hasır; Zemin betonlarında mutlaka çelik hasır kullanılmalıdır. Zeminde ısı farklılıkları olduğu zaman atılan beton çatlar, oynamaya başlar bu durumun olmaması için çelik hasırları kullanınız. Çelik tel ise malzemenin orantılı dağılımını sağladığı için her çalışmadı kullanılmalıdır.

 Saha betonları hangi alanlarda kullanılmalı?

 Sorusunun cevabını, günlük yaşantımızı gözden geçirirsek her anımızda Antalya saha betonu karşımıza çıkmaktadır. Örnek verirsek; Havalimanları’ nın o devasa pistlerinde kullanılan saha betonları büyük bir titizlikle yapılmalıdır. Bekleme alanlarında, kapalı otoparklar da, fabrikalar, okul bahçeleri, köprüler, çiftlikler, araba galerileri, iş hanları ve daha birçok alanda kullanılmaktadır.

 İşimizde kullandığımız ham maddeler, katkı maddeleri, işte kullandığımız saha beton çalışması ne kadar özenle yapılırsa hem firmanızın geleceği açısından hem kazancınız açısından oldukça iyi olacaktır. Dikkatsizliklere örnek verirsek; Venezuela’da iç hatlar seferi yapan yolcu uçağı, inişinin ardından pisttin beton zeminin çökmesiyle birlikte fazla can kaybı olmadan bir kaza atlattı. Bu kaza Uçağın iniş takımlarına zarar vermesiyle birlikte 3 kinininde yaralanmasına yol açtı.

 İşlerimizde ne kadar seçici davranırsak geri dönüşü o kadar güzel olacaktır.