Saha Betonu Yüzey Sertleştiricisi Nedir?

Saha Betonu Yüzey Sertleştiricisi Nedir?

Saha Betonu Yüzey Sertleştiricisi Nedir?

 Saha betonunun ne olduğunu, nerelerde kullanıldığını, nasıl hazırlandığını ve nasıl uygulandığından bahsetmiştik. Birde saha betonu yüzey sertleştiricisinden bahsedelim,

 Antalya saha betonu yüzey sertleştiricisi; yeni uygulanmış saha betonu yüzeylerine, uygulan kimyasal bir malzemedir.

Uygulama Yapılacak Alanlar
 Ağır yüke maruz kalan saha betonu alanları için direnci arttırılması istenilen iç ve dış mekân yüzeylerine uygulama yapılır. Havaalanı pistleri, fabrikalar, alışveriş merkezleri, metro istasyonları gibi alanlarda kullanılır.

 Uygulama Yapılacak Alanın Hazırlığı
 Antalya saha betonu uygulamasında, saha betonu gereken ölçeklerde hazırlanır, tabanı yüksekliği ayarlandıktan sonra, Hafif nemli olan saha betonu dökülen alana, saha betonu yüzey sertleştiricisi uygulanır. Eğer eski bir beton alanın üzerine saha betonu yüzey sertleştiricisi uygulanacaksa, en az cm lik bir saha betonu uygulaması yapılmalıdır. Yapılan uygulama arasına zemin astarı konularak işlemimiz tamamlanmış olur.

Saha Betonu Yüzey Sertleştiricisinin Uygulanmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
 Uygulama yaparken ortam ısısı önemli bir etkendir. Ortam ısı +5 ile +35 derece arasında olmalıdır. Donmuş, erimiş veya donma tehlikesi olan saha betonu alanına saha betonu yüzey sertleştiricisi uygulaması yapılmamalıdır. Güneş ve rüzgâr etkenlerine maruz kalmaması gereklidir.

Saha Betonu Yüzey Sertleştiricisinin Uygulanması
 Uygulanan saha betonunun hafif nemli, iz bırakacak hala gelmesine kadar beklenir. Kullanılması gereken alana göre kullanılacak olan yüzey sertleştiricisi tozları, bir tepecik oluşturacak şekilde değil de, serpme yöntemi ile homojen bir şekilde dağıtılmalıdır. Serpme işlemi elle veya özel saha betonu yüzey sertleştirici araçları ile yapılmalıdır. Yapılan uygulama ardından nemli olan saha betonu suyunu kaybederek renk değiştirmesi gözlenir.

 Eğer saha betonu olması gerekenden fazla nemli ise uygulanacak olan yüzey sertleştiricisi etkisini yitirecektir. Aksi durumunda saha betonu fazla kuru ise yüzey sertleştiricisi için gereken nem olmadığı için etki göstermeyecektir.

 Antalya saha betonu uygulamasında büyük görev üstelenen Saha Betoncunuz, her türlü saha betonu uygulamanızda, Antalya baskı betonu uygulamanızda sizlere hizmet vermek için çalışmaktadır.