Saha Betonu Döküm İşlemi

Saha Betonu Döküm İşlemi

 Saha betonunun kullanım alanlarından bahsetmiştik. Fabrikaların zemininde, havaalanı pistlerinde, kapalı otoparklarda, okul bahçelerinde, Pazar alanlarında saha betonu kullanılmaktadır. Peki, bu kadar çok alanda kullanılan saha betonu dökümü nasıl yapılıyor?

 Antalya saha beton olarak sizler için en kaliteli en kaliteli ürünleri kullanmaktayız. Saha betonu uygulaması yapılacak zeminin önceden gerekli temizlik işlemlerinin yapılması gereklidir. Her ihtimali düşünerek saha etüt çalışması yapılarak işlem görecek alan teste tabi tutulur, daha sonra saha betonu uygulanacak alanın alt dolgusu en az 25 cm kalınlığında uygun malzemelerle dolgu işlemi yapılmalıdır.

 Dolgu malzemesinin yapıldığı zeminin %20 oranından fazla bir nem oranı olmamalıdır. Eğer saha betonu toprak zemine uygulanacaksa, polietilen örtü serilerek beton içerisindeki su ve ince malzemelerin emilmesini önleyecektir. Beton dökümü yapılmadan rutubet kontrolü de yapılmalıdır.

 Saha beton uygulaması yapılacak alan, kroki hazırlanarak saha betonu dökümü planlaması yapılır. Saha betonu dökülmesinde yapısal derzler için önlem alınarak toprak zemine oturacak olan saha betonu çelik hasır için gerekli düzenlemeler yapılır.

 Çelik hasırlar 3 metre boyun da ve 4 cm kalınlığındadır. Optik ve lazer ölçüm sistemleri ile sürekli ölçüm yapılır. Dökülen saha betonu derinliği 10 cm den fazla olduğu anda dalgıç vibratörlerle sıkıştırma işlemi yapılır ve son olarak vibratörlü mastar beton yüzeye uygulanır.

 Saha betonu döküm işleminin nasıl yapıldığını nelere dikkat edildiği üzerinde değindik. Siz değerli müşterilerimize Antalya Saha Betoncu olarak hizmet vermek isteriz.