Kapalı Alanlarda Saha Betonu Kullanımı

Kapalı Alanlarda Saha Betonu Kullanımı

Kapalı Alanlarda Saha Betonu Kullanımı
Kapalı Alanlarda Saha Betonu Kullanımı

 Saha betonu nedir? İnsan eli değmeden, bilgisayar kontrolü ile kendine özel malzemeleri bir araya getirerek, istenilirse beton santrallerinde ya da mikser aracı yardımı ile üreticiden tüketiciye kullanım kolaylığı ve rahat teslim seçeneği ile elde edilen karışıma Saha Betonu denir.

 Antalya saha betonu birçok yerde kullanılmaktadır. Kullanılan saha betonu, kullanım alanlarına göre farklılıklar göstermektedir. Saha betonun kullanım alanlarına bir göz atalım.

 Araç Park Yerleri
 Modern çağımızda artık otoparklar bizler için vazgeçilmez bir hal almıştır. Bir otopark zemin yapısında kullanılan saha betonu, diğer saha betonları uygulaması gibi uygulanır. Katlı otoparklarda ki saha betonu uygulamasında tek fark, daha kullanışlı bir otopark olması için kullanılan çelik hasırları, saran kolonların kullanılacak alanları daraltmaması için çok dikkatli bir şekilde konumlandırılmalıdır. Saha betonu ile yapılan otoparklarda kullanılan çelik hasır donatının dış etkenlerden dolayı oluşacak korozyonlara karşı önlemi alınmalıdır.

 Soğuk Hava Depoları
Soğuk hava depoları gıda maddelerinin soğuk veya dondurularak saklandığı alanlardır.  Soğuk hava depolarında Antalya saha betonu kullanırken dikkat etmemiz gereken noktalar vardır.

  •  Termik Rötre ( çatlakların oluşması) ; saha betonu soğuk hava deposunda kullanılacağı için oluşabilecek çatlaklar daha fazladır. Bu noktaya daha dikkat bir şekilde yaptığınız zaman herhangi bir sorun olmayacaktır.
  •  Tamir Etme; soğuk hava depolarında kullandığınız saha betonu, dışarda kullandığınız her hangi bir saha betonu gibi kolay bir tamir işlemi yoktur. Soğuk hava depolarında derzsiz çelik teller kullanılmalıdır.
  •  İzolasyon Yapılması; kullanacağınız alana göre değişiklik gösteren Antalya saha beton uygulamasını, soğuk hava depolarında kullanacağınız için toprağın donup, zemindeki suyu genişletmemesi için saha betonu izolasyon malzemeleri kullanılmalıdır.

 Antalya saha betonu kullanım alanları, yaşantınızda sürekli karşılaştığınız, ihtiyaç duyduğunuz bir kullanım amacına sahiptir. Saha betoncunuz olarak sizlere birçok alanda hizmet vermekteyiz. Antalya baskı beton, saha betonu, helikopterli beton dökümü, Epoksi zemin kaplaması hizmetlerimizde sizleri beklemekteyiz.