Saha Betonunda Derz Kesimi’ nin Önemi

Saha Betonunda Derz Kesimi’ nin Önemi

Saha Betonunda Derz Kesimi’ nin Önemi

 Antalya saha betonu olarak gün geçtikçe büyümeye ve yeni işler yapmaya devam etmekteyiz. Fabrikalar, Pazar yerleri, parklarda kullanılan baskı betonlar, okul bahçelerinde, kapalı otoparklarda, Havalimanı pistlerinde kullandığımız saha betonu uygulamalarını sizler için en güzel şekilde yapmaktayız.

 O etrafınızdaki da ki büyük beton yığınlarının, temelinde kullanılan saha betonu için en önemli etkenlerden biridir saha betonu derz kesimi. Betonarmenin büyüklüğüne bağlı olarak, betonda kullanılan bağlantılar önem kazanır. Bu gibi durumlarda Saha betonu derz kesimi nedir? Çok rahatlıkla uygulanan yapının taşıyıcı sistemini en sağlam hale getiren yöntem saha betonu derz kesimidir.

 Saha betonu dökülmüş zeminin birbirinden bağımsız hareket etmesini sağlayacak olan saha betonu derz kesimine hareketli veya ayırma derzi denir. Saha betonu derzleri de içinde kullanım alanlarına göre ayrılır.

· Genleşme Derzi; saha betonu uygulanan alanda rötre yani çatlarlar, sıcak yüzünden meydana gelen deformasyonları azaltmak için yapı genleşme derzleri ile bloklara ayrılır. Bu uygulanan saha betonu derz kesimi, fabrika ısının yüksek olduğu yerlerde kullanılır. Yangın gibi olaylarda fazla zarar görmenizi de engellemiş olur.

· Oturma Derzleri; zemin üzerine oturtulacak yapı alanlarının, ağırlıklarına ve kaplayacakları alan doğrultusunda oturma derzleri ile birbirinden ayrılır.

· Konsrüktif Derzler; hareketli ve kuvvet uygulan, titreşimli bölgelerin daha dayanıklı olmasını sağlamak için uygulanan derzlerdir.

· Deprem Derzleri; Depremden korunma amaçlı uygulanan bir yöntemdir. Kendi içinde az zararlı titreşim etkisi yapacak bölümleri olan derzlerdir.

Bu kullanılan Antalya saha betonu derz kesiminde, iç kısımlarda kullanılan saha betonu derz kesimidir. Daha dayanıklı, sağlam alanlar ve ortamlar için bizimle iletişime 0242 326 60 63 geçmeniz yeterli olacaktır.